Herci v horoskopech
(s laskavým svolením a drzým čelem)

Miroslava Besserová
 

DANIEL HŮLKA (Blíženci). Už dlouho a ráda poslouchám jeho písničky. Jsem totiž celý život zatížená na sametové hlasy, miluju zpěváky, co je jim i rozumět text. Nikdy mě nenapadlo za Danem jít, požádat ho o rozhovor, třebaže jsme se setkali poprvé v době, kdy se nevědělo, že jednou bude hvězdný. Měl v teplickém divadle premiéru Polské krve. Vedli jsme tenkrát nezapomenutelný dialog v zákulisí, když jsem hledala dámské šatny a chtěla hlavní představitelce gratulovat.
Já: Kudy se dostanu, prosím vás, za Zuzanou Mašátovou?
On: Dobrý večer, zavedu vás tam, pravil dlouhán s culilkem, co ten večer zpíval Mirskiho a šel, aniž by se ohlédnul, jestli ho následuju. Napoprvé úspěch, ne?
 
Podruhé jsme si podali nezávazně ruku po premiéře filmové pohádky Z pekla štěstí, a až doma jsem si uvědomila, že se asi hodilo něco povědět na téma jeho role.
 
Potřetí? To už jsme se sešli, ale musím přiznat, že mě napadalo ledacos, byla jsem nervózní, nedokázala odhadnout, co tak asi mohu očekávat, když můj návrh rozhovoru (původně jen pro jeden časopis) slyšitelně přijal ze zdvořilosti, leč - stalo se neuvěřitelné! Zvítězila jsem, protože asi měl pánbíčka doma a připustil to, dostala jsem kytku v krabici. Mou poznámku, že chápu takové balení, když jede na motorce, vzal s úsměvem. Během chvilky se u obou vypařily i ochranné mimikry.
 
Jaký máte rozsah? - Tři oktávy, plus mínus. - (nevím, proč nechápal otázku).
 
Rozpětí paží? - Přece stejné, jako výšku. 195 centimetrů. - (copak to jde, zeptat se rovnou, jak je velký? A stejně se mi zdál větší!)


... a dost! Pro poutavé pokračování si musíte zajít do knihkupectví...
 
Vydalo nakladatelství Jan Jurka - Bohemia film International v roce 1999.
 
Zpět na úvodní stránku
WebMaster ©2000 All rights reserved